“Kijk en luister naar kinderen met open ogen, oren en hart. Wees steeds weer nieuwsgierig en ontdek wat een kind je wil vertellen”

Ik ben Anneke Verweij, woonachtig in het Betuwse Geldermalsen met mijn partner en onze zoon (2010) en dochter (2012).

Zo lang ik me kan herinneren ben ik geïnteresseerd in mensen en wat hen beweegt om te doen wat ze doen.
Ruim 20 jaar werk ik met kinderen. De eerste jaren waren dat kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Van hen leerde ik aandachtig aanwezig te zijn en heel goed te kijken en luisteren.  Zo kon ik de behoeften van de kinderen herkennen, ook als ze niet konden praten en kon ik mijn benadering daarop afstemmen. In mijn huidige werk nemen het kijken en luisteren met volle aandacht nog steeds een grote plaats in. Mijn hooggevoeligheid is daarin mijn grote kracht!

Ik voel een enorme drive om kinderen te ondersteunen die het moeilijk hebben en hen te helpen hun eigen kracht te vinden. Die drive zat altijd al in me, maar werd nog veel groter toen ik moeder werd van onze prachtige, gevoelige kinderen met een temperamentvol karakter.  Ondanks dat ik me al jaren verdiepte hooggevoeligheid, zat ik regelmatig met mijn handen in het haar. Ik merkte ook dat er op peuterspeelzalen, scholen en bij andere ouders soms nog heel weinig kennis was van hooggevoeligheid.
In de 2,5 jaar dat ik thuis was bij mijn eigen kroost, groeide mijn wens om mijn drive en vaardigheden in te zetten binnen een zelfstandige praktijk, om op die manier kinderen en ouders te kunnen ondersteunen in de soms moeilijke weg die opvoeden heet. Die wens is, na het volgen van diverse opleidingen en cursussen, in 2016 uitgekomen. Hooggevoeligheid loopt als een rode draad door mijn leven, het was voor mij meteen duidelijk dat ik dáár kinderen en ouders in wil begeleiden. Ik heb mij hierin gespecialiseerd.

Verbinding, creativiteit, enthousiasme en vertrouwen zijn voor mij belangrijke waarden, die in mijn manier van werken voelbaar zijn.

Om mezelf te blijven ontwikkelen (ik hou ervan!) volg ik regelmatig cursussen en neem deel aan intervisiegroepjes. Ook ben ik aangesloten bij Adiona, een beroepsvereniging voor kindercoaches en kinderyogadocenten. De uitspraak “it takes a village to raise a child”, geeft mijn visie en missie weer: krachten bundelen voor het welbevinden van kinderen! Inspiratie vind ik in mensen, de natuur, opleidingen en bovenal door het leven zelf.

Leven is leren!

Opleidingen en cursussen:

Kindercoach – Sonnevelt opleidingen * Gezinscoach – Sonnevelt opleidingen * Purekinderyoga – Pureyoga * Talentgedreven werken met kinderen – Els Pronk * Kidsinmotion®-coach voor gevoelige en begaafde kinderen- Marina Mol-den Boer * Coach eigentijdse kinderen (hooggevoeligheid)- Juliska Bacher * Ontspanningscoach voor kinderen – Kinderprof * Spoedcursus Theekransjes – Elske Kolkman/ Laurie Wentink * Temperamentvolle kinderen – Eva Bronsveld * Basiscursus deugden – De Kennisboom