Op deze pagina vind je alle activiteiten van de komende maanden.
Je kunt je aanmelden via mail of telefoon en ontvangt per mail een factuur. Heb je deze voldaan dan is er voor jou een plekje gereserveerd!

: anneke@kinderpraktijkdetipi.nl
: 06-28245984

 

20 mei: Workshop Begrijp je hooggevoelige kind

 

Workshop voor ouders van (vermoedelijk) hooggevoelige kinderen.

Hooggevoeligheid is een prachtige en waardevolle eigenschap. In het dagelijks leven kun je als kind en ouder echter een aantal uitdagingen tegenkomen.
Wanneer je als ouder je kennis vergroot over hooggevoeligheid, ook wel hoogsensitiviteit genoemd, kun je je kind gericht helpen bij zijn of haar uitdagingen. Je kind voelt zich begrepen, staat steviger in het leven en het zelfvertrouwen groeit!

Onderwerpen:

Het hooggevoelige brein
Opmerkzaamheid & diepgaande verwerking
Kwaliteiten & uitdagingen
Overprikkeling / onderprikkeling
Intense emoties

In deze interactieve workshop wisselen informatie, praktische tips, oefeningen en het delen van ervaringen elkaar af.

Duur: 2,5 uur, van 19.30 – 22.00
Kosten: € 35,-
Max. 6 deelnemers


5 juni: Madelief & yoga middag voor ouder en kind

Plezier en ontspanning beleven met elkaar in de buitenlucht!
In een prachtige, rustgevende omgeving waar je omringd wordt door wilde bloemen en fruitbomen, beleef jij een heerlijke middag met je kind.
Kruidenvakvrouw Maja neemt je eerst mee in de wereld van madeliefjes. Wist je dat je van dit lieflijke bloemetje niet alleen kransjes kunt vlechten maar ook een geneeskrachtige zalf kunt maken? Een heilzame zalf bij droge, geïrriteerde huid en eczeem. Samen ga je madeliefjes plukken en zalf maken, die je uiteraard mee naar huis neemt.

Terwijl de zalf staat te pruttelen, neemt kindercoach en yogadocent Anneke jullie mee op yoga avontuur. Aan de hand va het thema Groei&Bloei doen we speelse yogahoudingen, ontspanningsoefeningen, massage over de kleding, een visualisatie en sluiten af met iets creatiefs. Yoga laat je ervaren dat je goed bent zoals je bent, dat is het allerbelangrijkste! Daarnaast blijft je lichaam soepel, word je creativiteit aangewakkerd en je maakt plezier op een ontspannen manier.

Tussendoor is er zelfgemaakte kruidenthee en limonade, met iets lekkers erbij!

Locatie: camping de Karekiet in Buren.
Datum en tijd: 5 juni 2019 van 14.30-17.00
Kosten: €35,- per duo


6 juni: Workshop Jonge hoogsensitieve kinderen in de kinderopvang of klas

Workshop voor professionals die werken met kinderen van 0-7 jaar, werkzaam op een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, school of als gastouder.

Tijdens je werk kom jij kinderen tegen die net even anders reageren dan de meeste kinderen. Kinderen die graag dichtbij jou zijn, de kat uit de boom kijken, intense emoties laten zien, over een grote innerlijke wijsheid beschikken, moeite hebben met drukte, teruggetrokken gedrag gedrag laten zien of juist erg energiek zijn, veel vragen stellen, moeite hebben met afscheid nemen, gevoelig zijn voor sfeer. Kinderen die zich in de groep niet altijd prettig lijken te voelen.
Dan is de kans groot dat het om een hoogsensitief kind gaat. Jonge kinderen kunnen hun eigen emoties nog niet opvangen en hebben jou daarbij nodig!

Hoogsensitiviteit komt voor bij 1 op 5 mensen en kenmerkt zich door een grote opmerkzaamheid en een diepgaande verwerking van binnenkomende informatie. De uitingsvorm daarvan kan erg verschillen. Van een grote behoedzaamheid tot juist impulsief gedrag.

Wat brengt deze workshop jou?

* Uitgebreide kennis van de eigenschap hoogsensitiviteit
* Inzicht in hoe jouw houding het verschil kan maken
* Begrip voor het gedrag en weten hoe te handelen
* Praktische tips die direct toepasbaar zijn.
* Ruimte voor vragen
* Kinderen die beter in hun vel zitten en een gezond zelfbeeld ontwikkelen!

Onderwerpen:

Opmerkzaamheid/ diepgaande verwerking/ introverte en extraverte kinderen/ intense emoties/ communicatie/ kwaliteiten en uitdagingen/ het kind in een groep/ sfeer en omgeving/ basishouding van de volwassene/ over- en onderprikkeling/ tijd en druk.

Kosten: €35,-
Groepsgrootte: min. 3 en max. 6 personen
Duur: ± 2,5 uur


14 juli: Ouder – kind yoga  Zon, zee…zomer!

De zondag relaxed beginnen met je kind? Kom dan samen naar ouder-kind yoga! Samen ontspannen, plezier maken en een moment van heerlijke aandacht voor elkaar.

Ik neem jullie deze keer mee op een zomer-yoga-avontuur. Zon, zee……zomer!
We doen houdingen met ons lichaam, spelletjes, ademoefening, een massage op elkaars rug en gaan heerlijk ontspannen met een droomverhaal. We sluiten af met een kop thee/ limonade en iets lekkers, terwijl de kinderen nog even creatief bezig kunnen zijn.

Locatie: Yoga Geldermalsen, De Panoven 25
Kosten: €17,50 per duo
Tijd: 4-7 jaar 9.30-10.45 / 8-12 jaar 11.15-12.30

Yoga-ervaring is niet nodig, want iedereen kan yoga doen!
Trek iets makkelijks aan en zorg voor een niet te volle buik. Matjes en andere benodigdheden zijn aanwezig in de yogastudio.