Naast coaching en groepslessen vind je bij kinderpraktijk de Tipi cursussen, workshops en andere fijne momenten op het gebied van hooggevoeligheid en verbindend ouderschap. Op deze pagina vind je alle activiteiten van de komende maanden.
Je kunt je aanmelden via mail en ontvangt per mail een factuur. Heb je deze voldaan dan is er voor jou een plekje gereserveerd!


30 september + 7 oktober: Cursus Begrijp je hooggevoelige kind

 

Workshop voor ouders van hooggevoelige/ hoogsensitieve kinderen.

Hooggevoeligheid is een prachtige en waardevolle eigenschap. In het dagelijks leven kun je als kind en ouder echter een aantal flinke uitdagingen tegenkomen.
Wil jij je kennis vergroten over hooggevoeligheid, zodat je je kind gericht kunt helpen bij zijn of haar uitdagingen? Wil je (de eerste stappen te zetten) om onderzoekend en liefdevol naar jezelf te kijken voor wat betreft jouw houding, overtuigingen en communicatie? Kom dan naar deze cursus.
Je kind zal zich begrepen voelen, staat steviger in het leven en het zelfvertrouwen groeit!

Onderwerpen:

Het hooggevoelige brein
Opmerkzaamheid & diepgaande verwerking
Kwaliteiten & uitdagingen
Overprikkeling / onderprikkeling
Intense emoties
Uit het hoofd, in het lichaam
Ontspanning
Wat vraagt je kind van jou als opvoeder

Tijdens de cursus wisselen informatie, praktische tips en oefeningen elkaar af.

Duur: 2 avonden van 19.30 – 22.00
Locatie: Kinderpaktijk de Tipi, de Panoven 25 Geldermalsen
Kosten: € 89,-
Max. 6 deelnemers
Aanmelden: anneke@kinderpraktijkdetipi.nl


9 oktober – 18 december Lessenserie KidsInMotion®

KidsInMotion® : Kinderen in beweging.
Een unieke combinatie van kinderyoga, coaching, spel en creativiteit.

Een beweging naar buiten maak je met name door op verschillende manieren contact te maken met anderen en je omgeving. Een beweging naar binnen maak je door contact te maken met jezelf. Hierbij word je stil en “luister” je naar je lichaam en jouw eigen innerlijke wijsheid.
KidsInMotion® helpt kinderen zich spelenderwijs bewust te worden van zichzelf, zowel naar buiten toe als naar binnen. Wanneer je je bewust bent van jezelf geeft dat zelfvertrouwen, ontspanning en levenslust. En kun je weloverwogen keuzes maken die bij je passen.
KidsInMotion® heeft elke week een thema dat wordt ingevuld met yoga, verschillende vormen van spel, verhalen, gesprekjes, muziek, ontspanning en creatieve verwerking. Helemaal aangepast aan de leeftijd.

Met name geschikt voor (hoog)gevoelige kinderen, kinderen die de vele prikkels willen verwerken, kinderen die veel nadenken/piekeren en kinderen die willen leren vertrouwen op zichzelf. Met ruimte voor eigen inbreng.

Data: 9/16/30 oktober, 6/13/20/27 november, 4/11/18 december

Leeftijd 4-7 jaar: 14.30-15.30
Leeftijd 7-12 jaar 15.45-16.45

Locatie: Dorpshuis Meteren, kleine zaal.
€85,- voor 10 lessen

Aanmelden: anneke@kinderpraktijkdetipi.nl


20 oktober Ouder-kind Herfstyoga

“Herfst, herfst, wat heb je te koop? Duizend kilo bladeren op een hoop”. En natuurlijk paddenstoelen, wind, spinnetjes, regen, dauwdruppels, pompoenen en nog veel meer…..

Kom 20 oktober samen met je kind naar ouder & kind yoga met thema HERFST! We waaien in de wind, gaan op fantasietocht door het bos, doen samenwerkingsspelletjes, ademspel, massage en iets creatiefs. Van onstuimig naar ontspanning….
We sluiten af met een verwarmende kop herfstthee (of limonade) met iets lekkers.

Ervaring met yoga is niet nodig, want iedereen kan yoga doen. Matjes en andere benodigdheden zijn aanwezig in de yogastudio.

Tip: zorg voor een niet te volle maag en trek makkelijke kleding aan.

4-7 jaar: 9.30 – 10.45
8-12 jaar: 11.15 – 12.30

Kosten: €17,50 per duo
Locatie: Yoga Geldermalsen, De Panoven 25
Aanmelden: anneke@kinderpraktijkdetipi.nl


2 + 9 november: Workshop Jonge hoogsensitieve kinderen in de kinderopvang of klas

Workshop voor professionals die werken met kinderen van 0-7 jaar, werkzaam op een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, school of als gastouder.

Tijdens je werk kom jij kinderen tegen die net even anders reageren dan de meeste kinderen. Kinderen die misschien graag dichtbij je zijn, de kat uit de boom kijken, intense emoties laten zien, over een grote innerlijke wijsheid beschikken, moeite hebben met drukte, teruggetrokken gedrag gedrag laten zien of juist erg energiek zijn, veel vragen stellen, moeite hebben met afscheid nemen, gevoelig zijn voor sfeer. Kinderen die zich in de groep niet altijd prettig lijken te voelen.
Dan is de kans groot dat het om een hoogsensitief kind gaat.

Hoogsensitiviteit komt voor bij 1 op 5 mensen en kenmerkt zich door een grote opmerkzaamheid en een diepgaande verwerking van binnenkomende informatie. De uitingsvorm daarvan kan erg verschillen. Van een grote behoedzaamheid tot juist impulsief gedrag.

Wat brengt deze workshop jou?

* Uitgebreide kennis van de eigenschap hoogsensitiviteit
* Inzicht in hoe jouw houding het verschil kan maken
* Begrip voor het gedrag en weten hoe te handelen
* Praktische tips die direct toepasbaar zijn.
* Ideeën voor spel en andere activiteiten
* Ruimte voor vragen
* Kinderen die beter in hun vel zitten en een gezond zelfbeeld ontwikkelen!

Onderwerpen:

Opmerkzaamheid/ diepgaande verwerking/ introverte en extraverte kinderen/ intense emoties/ communicatie/ kwaliteiten en uitdagingen/ het kind in een groep/ sfeer en omgeving/ basishouding van de volwassene/ over- en onderprikkeling/ (tijds)druk.

Locatie: Kinderpraktijk de Tipi, de Panoven 25 Geldermalsen
Kosten: €89,-
Groepsgrootte: min. 3 en max. 6 personen
Duur: 2 zaterdagochtenden van 9.30 – 12.00
Aanmelden: anneke@kinderpraktijkdetipi.nl


 15 december Ouder – kind yoga ” Het boompje”

Ouder-kind yoga aan de hand van het hartverwarmende boek “Het Boompje”. Een heerlijk boek met een prachtige boodschap, voor groot en klein.

Het kleine boompje is niet gelukkig, want het heeft geen zachte groene blaadjes, maar harde, stekelige naaldjes. En hij wil graag net zo mooi zijn als de andere bomen. Met Kerstmis gaat ten slotte zijn wens in vervulling, maar anders dan hij had gedacht…

Over wensen, anders willen zijn en goed zijn zoals je bent.
In deze tijd van kado’s, pracht en praal is het zo heerlijk om elkaar te laten voelen waar het echt om gaat: zijn wie je bent en liefde voor elkaar. Aandacht voor elkaar, samen bewegen, ontspannen en laten voelen dat je van elkaar houdt. De rest blijft nog een verrassing.

4-7 jaar: 9.30-10.45
8-12 jaar: 11.15-12.30
€17,50 per duo.
Aanmelden: anneke@kinderpraktijkdetipi.nl